Mindre skrift Større skrift


Privatlivs og cookiepolitik

Haven gennem året

Vejledninger til frugt, grønsager og krydderurter


Isop

Der er mange måder at dyrke Isop på, det afhænger om du vil have små, store, tidlige eller vælger specielle sorter. Har du egen erfaringer som du vil dele med andre, så skriv endeligt til os her

 

 

Generel dyrkning

 

Planten er køn nok til at kunne bruges i et staudebed. Den er meget hårdfør plante som er tørketålende, og tåler at blive klippet som lav hæk. Den klarer sig forholdsvis godt i konkurrence med ukrudt. Derfor velegnet til den vilde have. Kan også dyrkes i krukker og potter

Den kan drikkes som the, evt. med honning. Den anvendes også i vin og likører. Det er en stærktduftende plante med blå, lyserøde eller hvid blomster.

Som krydderurt bruges blade og blomster. Bruges i fede retter, fed fisk, gryderetter, fjerkræ, pølser, salater (kun blomster), supper, kartofler, æg, bønner, kager, desserter og eddike m.m. Den har en særegen stærk, let bitter og pebret smag, så man skal ikke bruge for meget af gangen.

 

Antal frø / vægt af frugter  
Planteafstand 30 centimeter mellem planterne kan den bruges som jorddække i sol
Plantedybde  
Rækkeafstand  
Rækkelængde  
Jordtype Kalkelskende og kræver et ret højt ph-tal
Andre grønsager mellem rækker

Kan bruges mellem kålrækker. Det siges at planten virker mod kålsommerfugle

Såning/plantning Den formeres ved frø, deling, stiklinger, eller aflægning. Frøene der bliver siddende længe i frøstanderen spirer hurtigt om foråret. Så frøene i midten af april. Det ses også at næste års planter dukker op som sideskud eller småplanter omkring planten
Dyrkning  
Høst

Ved blomstning fra juli til september, eller blade hele året 

Opbevaring Tørring

 

 

 
 
Publiceret : 21-03-2008 Sidst rettet : 30-03-2008
Ansvarlig : Erik Grove-Stephensen Kontakt : erik@grove.dk

     

Websigner © 2001-2018