Spis din have

Løvstikke / Lovage

Løvstikke -en urt med smag af porre, persillerod, selleri og pastinak. Blade, blomster, frø og rod bruges til salat, suppe, stuvning, sammenkogte retter, ris, kartofler, kål, marinader, stegning, vildt, ost, fjerkræ, frikadeller m.m. Den bruges ofte frisk, men alle dele af planten kan også tørres og evt. pulveriseres før brug som krydderi. Giver en lakridssmag. Bruges ofte i snaps.

Den bliver meget brugt til at komme i kogevandet sammen med ældre kartofler, for at give dem et pift. Roden kan syltes. Har du egen erfaringer som du vil dele med andre, så skriv endeligt til os her

 

 

Generel dyrkning

 

 

Antal frø / vægt af frugter  
Planteafstand  
Plantedybde  
Rækkeafstand  
Rækkelængde  
Jordtype Næringsrig fugtig jord
Andre grønsager mellem rækker

 

Såning/plantning Formeres ved deling. Frøformeres bedst ved at så nyhøstede frø med det samme om efteråret. Sås den om foråret spirer kun få planter
Dyrkning Planten trives i både sol og skygge, i fuld sol visner den ned tidligt på sommeren, men kommer til gengæld tidligere om foråret.
Høst

 

Opbevaring