Mindre skrift Større skrift


Privatlivs og cookiepolitik

Haven gennem året

Vejledninger til frugt, grønsager og krydderurter


Rosmarin / Rosemary

Som krydderurt er den mest kendt fra det italienske køkken. Derudover gør den sig sammen med flæsk, fed fisk, kaninkød, grønsager, bagte kartofler, urtesmør, fjerkræ, kalvekød og vildt.

Rosmarin er rigtig godt som krydderi i langtidhævet brød, penslet med olivenolie.

Den passer særlig godt sammen med persille og hvidløg. Blomsterne kan bruges i salat m.m. Der er som med mange andre krydderurter, stor forskel på smagen af frisk og tørret rosmarin. Planten burde ikke kunne overvintre i Danmark, og man burde ikke kunne høste hele året, men det gør vi.

Har du egen erfaringer som du vil dele med andre, så skriv endeligt til os her

 

 

Generel dyrkning

 

 

Antal frø / vægt af frugter  
Planteafstand  
Plantedybde  
Rækkeafstand  
Rækkelængde  
Jordtype  
Andre grønsager mellem rækker

 

Såning/plantning Den formeres ved frø om foråret, og stiklinger i hele vækstsæsonen.
Dyrkning Dyrkningsmæssigt har den behov for sol, varme, lys, gødning og vand
Høst

Unge skud

Opbevaring Tørring

 

 

 
 
Publiceret : 21-03-2008 Sidst rettet : 22-08-2010
Ansvarlig : Websigner Admin Kontakt : erik@grove.dk

     

Websigner © 2001-2018