Mindre skrift Større skrift


Privatlivs og cookiepolitik

Haven gennem året

Vejledninger til frugt, grønsager og krydderurter


Spinat / Spenat

Spinat har fået en ny interessegruppe. Efter det er blevet amindeligt at bruge spinat som salat, især små skud, bliver spinat brugt meget mere end tidligere. Heldigvis skal man ikke bare spise udvandet, gennemkogt, blød spinat. Nu kan man bruge de firske, knasende blade i salat eller i pizza. Lever man kun af spinat, kan man dø af oxalsyreforgiftning, men almindeligt forbrug har man kun godt af.
Har du egen erfaringer som du vil dele med andre, så skriv endeligt til os her

 

 

Generel dyrkning

Forspires og prikles ud til nedenstående

 

Antal frø / vægt af frugter  
Planteafstand 10 cm
Plantedybde  2 cm
Rækkeafstand  30 cm
Rækkelængde  
Jordtype  Kraftig muldjord, dog ikke jord der lige har fået udbragt møg.
Andre grønsager mellem rækker

 

Såning/plantning  Bør sås i bakker i bænk eller drivhusog udprikles
Dyrkning  Brug lugejernet og fjern ukrudt, kun vand hvis vejret er meget tørt
Høst

 Pluk bladene, gerne ofte

Opbevaring  Kan fryses

 

 

 
 
Publiceret : 21-03-2008 Sidst rettet : 22-08-2010
Ansvarlig : Websigner Admin Kontakt : erik@grove.dk

     

Websigner © 2001-2018