Mindre skrift Større skrift


Privatlivs og cookiepolitik

Haven gennem året

Vejledninger til frugt, grønsager og krydderurter


Chilli

Selvom de oftest dyrkes som etårige, er de dog alle flerårige. De har brug for meget sol, og en lang varm sommer for at nå at modne frugter. I det danske klima lykkes det ikke altid. Derfor kan det være en stor fordel at overvintre nogle planter, der så starter tidligt med et stort forspring næste år. De overvintres lyst og frostfrit, ja helst over 10 grader C. Overvintring kan også ske ved almindelig stuetemperatur. Det er i det hele taget en god stueplante, man oven i købet kan høste lidt af.

Frugterne høstes både umodne og modne. De modne frugter kan være røde, gule, orange, grønne, violette, brune og hvidlige. Milde chilier bruges næsten som grønsager og salat, mens de stærke bruges som krydderi.

Har du egen erfaringer som du vil dele med andre, så skriv endeligt til os her

 

 

Generel dyrkning

 

 

Antal frø / vægt af frugter  
Planteafstand  
Plantedybde  
Rækkeafstand  
Rækkelængde  
Jordtype  
Andre grønsager mellem rækker

 

Såning/plantning Man sår frøene fra februar-april ved omkring 20 grader C
Dyrkning Det er grådige planter, der bruger megen gødning og vand. Har man dem i potter, skal de pottes op flere gange. De har brug for meget lys og varme, så det går bedst i drivhus eller helt inde i stuen. Udendørs skal det være i en lun krog.
Høst

 

Opbevaring De er i sig selv konserverende ellers kan de tørres

 

 Vores lille Chilli have. Her er store milde gule frugter, og små meget stærke røde

  Syltede chilli
 

pr. 100 g chilier bruges:
2 dl hvidvinseddike
2 dl vand
1½ spsk sukker
½ spsk salt
Et mellem løg delt i ½ både
½ tsk Atamon

Rens chilierne og skær et snit på langs af chillien, så væsken kan trænge ind. Behold stilken
Vineddike, vand, sukker og salt koger op med chilierne og løg.
Chilierne og løgene lægges lagvis i glas, og væsken hældes fra og gives et opkog.
Tag gryden af blusset og tilsæt Atamon.

Væsken hældes over og glasset lukkes.
Trækker ca. 4 uger.

Tak for den indsendte opskrift

 
Publiceret : 02-04-2008 Sidst rettet : 13-09-2008
Ansvarlig : Erik Grove-Stephensen Kontakt :

...
     

Websigner © 2001-2024